Kategorier
Golv

Butiksgolv ska vara välkomnande

När man inreder en butik så är det inte bara hyllor och montrar som är viktiga. Det som skapar den rätta känslan är ofta valet av butiksgolv, ett golv som behöver vara mjukt men tåligt.

Det känns inte välkomnande att komma in i en butik med hårda golv eller där stegen ekar och hörs. Då skapar man bara en ödslig stämning och det är det sista man vill när man har en butik. Även om det är en verksamhet där det inte är många kunder inne samtidigt så ska det inte kännas så tomt att det ekar, då ska det istället bara kännas exklusivt. Väljer man rätt golv i en affär så kan man skapa just den känsla man vill ha. Kanske är det rätt med ett grovt brädgolv i trä eller så ska där finnas en mjuk heltäckningsmatta. Allt är beroende på verksamheten.

För rätt butiksgolv kan man vända sig till ett specialiserat företag

Vänder man sig till en specialist så vet denne vad som finns och vad som passar bäst. En butik som inte ligger direkt i gatunivå kan mycket väl ha en heltäckningsmatta, men det finns andra sätt att skapa en mjuk stämning. Det finns väldigt många olika sorters butiksgolv att välja på. Man måste alltid ändå tänka på att golvet ska tåla slitage men också att det ska vara lätt att hålla rent och snyggt. Anlitar man ett företag med skickliga hantverkare så lägger de in just det golv som passar omgivning och miljö bäst.