Kategorier
Renovering

Säker fasadrenovering i Göteborg

Vid en fasadrenovering i Göteborg är det mycket viktigt att vara noga med säkerheten och att inte göra något som kan orsaka ett fall eller annan skada.

Den som någon gång har råkat trampa snett på ett trappsteg eller en trottoarkant vet att det inte behövs några höga höjder för att skada sig. Då är det lätt att förstå att en fasadrenovering, som sker på så pass hög höjd, kräver ordentliga säkerhetsanordningar och en utrustning som även den är säker att använda på den höjden.

Som tur är så är det inte längre många som använder sig av stegar när det kommer till att snickra eller måla på en fasad. Det är ett arbetsverktyg som är lätt att falla från och som dessutom kräver att en hand är upptagen med att hålla fast i stegen.

Istället väljer många att montera någon typ av ställning, när det är dags för en fasadrenovering. Det kan vara en ställning som är fast och som går att rulla runt på hjul. Eller en ställning som byggs upp och demonteras vid varje flytt. Men båda är ändå mycket säkra och smidiga om de används på rätt sätt.

Fasadrenovering utförd av proffs

Det är ett nöje att se på när proffs utför en fasadrenovering i Göteborg. Enkelt och snabbt går arbetet framåt på ett säkert och bra sätt. Därför är det klokt att antingen anlita ett företag inom området, eller att använda samma utrustning och säkerhetstänkande som om du skulle jobba med det på heltid.

Men det är inte enbart personer som ska skyddas från att trilla ner från hög höjd vid en fasadrenovering i Göteborg. Det är även viktigt att inget material eller verktyg faller ner. Skulle det ske så kan det som faller gå sönder. Eller så kan det som faller ta sönder något på vägen eller vid nedslaget.

Det finns även en stor risk att någon kan få det som faller på sig och skadas mycket illa. Därför finns det också regler som säger att du aldrig ska vistas under en arbetsyta. Det vill säga under någon som arbetar på en stege, en ställning eller en lift.