Kategorier
Rör

Rörinspektion Stockholm – en viktig del av underhållet 

Stammarna i en fastighet – eller en villa – fyller en enormt viktig funktion och måste också underhållas med detta i åtanke. Tyvärr kan man se – i synnerhet hos privata villaägare – att det sker ett slarv med detta. Av förklarliga skäl: hur ofta tänker du på hur vattenledningar och avloppsrör ser ut och i vilket skick de befinner sig? 

Till skillnad från olika ytskikt så kan man inte bedöma skicket med blotta ögat. Det kan straffa sig rejält i form av en kostsam vattenskada. Genom en professionell rörinspektion i Stockholm kan både du som villaägare, fastighetsägare eller er BRF få en bedömning av stammarnas skick – och en åtgärdsplan presenterad för er. 

En rörinspektion i Stockholm kostar inte så mycket pengar och tar inte så lång tid att genomföra, men det är en åtgärd som har potential att spara dig både tid och pengar. Det handlar om en rejäl investering. 

Rörinspektion – ta hjälp inför köpet 

För de allra flesta så är köpet av en villa den största affären man gör i livet. Det gäller i synnerhet i Stockholm. Problemet är att många kastar sig handlöst in i affären och litar blint på mäklarens och säljarens ord gällande bostadens skick. Detta kan leda till infekterade konflikter gällande dolda fel. 

Ett bra sätt att slippa detta är att ta extern hjälp i samband med att man besiktigar bostaden. Dels i form av en besiktningsman som kontrollerar villan okulärt och som upprättar en lista över eventuella fel samt en åtgärdsplan – men även av ett företag som erbjuder en rörinspektion i Stockholm. Kompletteras besiktningsmannen med en rörinspektion så blir köpet säkrare. 

Att flytta in i ett hus – och betala dyra pengar – som har uppenbara brister i stammarna kan bli en riktig mardröm. Genom en rörinspektion kan du säkerställa kvalitet – eller få till ett bättre pris för villan i fråga.